Uslovi i pravila

Korišćenje

Ovi opšti uslovi odnose se na korišćenje Med-Sok internet prodavnice isključivo na području Republike Srbije, odnosno web domena com.

Usluge Med-Sok Internet prodavnice dostupne su na internet stranicama med-sok.com, dalje u tekstu Med-Sok Internet prodavnica.

Stranice kao i ostale usluge Med-Sok Internet prodavnice (kupovina putem Med-Sok Internet prodavnice uz dostavu) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korišćenje, a prema niže navedenim uslovima i pravilima.

Korišćenjem Med-Sok Internet prodavnice obavezujete se da ćete poštovati niže navedene uslove i pravila,i da ste sa istim saglasni.

Registracija

Da biste se registrovali na Med-Sok Internet prodavnicu, morate imati najmanje 18 godina.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unetih podataka prilikom registracije.

Ukoliko dođe do bilo kakve promene podataka koje ste uneli prilikom registracije, molimo Vas da što pre obavestite nas o nastalim promenama putem e-mail adrese: support@med-sok.com

Uslovi kupovine

Postupak i uslovi kupovine/prodaje robe putem Med-Sok Internet prodavnice definisani su kroz sledeće etape: registracija (nije obavezna), poručivanje, dostava, plaćanje, povrat/reklamacija robe.

Isporučilac poručene robe je Milos Milosevic PR Medvedji Sokici ul. Prizrenska 26, 11080 Zemun, Srbija.

Med-Sok putem Internet prodavnice omogućuje kupovinu celokupnog asortimana robe koja se nalazi u njenoj ponudi u trenutku isporuke robe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na Med-Sok.

Sve cene su izražene u dinarima sa PDV-om.

Poručivanje robe

Proizvodi se poručuju elektronskim putem. Pritiskom dugmeta Dodaj, odabrani proizvod se dodaje u potrošačku korpu.

Roba se smatra poručenom u trenutku kada kupac prođe celokupan proces poručivanja koji se sastoji od 4 koraka:

 1. Pregled porudžbine
 2. Nastavi plaćanje
 3. Prijava – registracija
 4. Naručite

Na e-mail kojim ste se registrovali kao kupac dobićete potvrdu da je porudžbina primljena od strane Med-Sok.

Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da proverite da li se artikli nalaze u Vašoj korpi nakon prijave na stranice Med-Sok Internet prodavnice, ukoliko se ne nalaze molimo Vas da ponovite proces poručivanja.

Med-Sok obavezuje se da će isporučiti sve poručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama prodavnice iz koje se isporučuje roba na adresu kupca. Ukoliko Med-Sok nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od poručenih proizvoda, kontaktiraće kupca robe telefonom ili e-mailom po pitanju zamenskog proizvoda ili otkazivanja poručenog proizvoda. Svi ostali poručeni proizvodi biće isporučeni.

Neke od fotografija na Med-Sok Internet prodavnici samo su ilustrativne prirode.

Otprema robe

Poručena roba biće spakovana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan da prilikom preuzimanja poručene robe proveri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira dostavnom radniku-kuriru koji je robu dostavio, kao i da odbije preuzimanje isporučene robe na kojoj su vidljiva oštećenja. Ukoliko naknadno primeti oštećenja na robi i robu nije vratio dostavljaču, Med-Sok ne snosi odgovornost i nije dužan da nadoknadi štetu.

Proveru ispravnosti porudžbine vrši kupac, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Med-Sok zadržava pravo da odbije dostavu poručene robe ukoliko utvrdi kršenje ovih uslova i pravila oglašenih na web sajtu.

Plaćanje robe

Kupac se obavezuje da će poručene proizvode platiti Med-Soku po prijemu pošiljke odnosno pouzećem.

Dostava robe

Sve porudžbine se dostavljaju sutradan kurirskom službom ili od strane naših zaposlenih svakim radnim danom od 12 do 20 sati, a porudžbine primljene za vikend šalju se u ponedeljak. Slanje poručenih proizvoda je moguća najranije sledeći dan od dana porudžbine.

Povrat/Reklamacija robe

Kupac ima pravo na izjavljivanje Reklamacije Prodavcu i to na e-mail adresu: support@med-sok.com ili pisanim putem na adresu Med-Sok ul. Prizrenska 26,11080 Zemun, Srbija, i to u sledećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije poručena
 • isporuka robe koja nije saobrazna robi koja je poručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Kupac je dužan da odmah po prijemu pregleda isporučenu robu te da o svim eventualnim nedostacima odmah obavesti Med-Sok.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu, a bez obzira na razlog vraćanja, Med-Sok Internet prodavnica je u obavezi da povraćaj vrši isključivo uplatom na bankovni račun kupca.

Izjava o zaštiti i prikupljanju ličnih podataka i njihovom korišćenju

Registracijom na Med-Sok Internet dajem saglasnost da Med-Sok i njegovi poslovni partneri prikupljaju, obrađuju i međusobno prosleđuju i razmenjuju sledeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): moje lične podatke navedene u registracijskoj formi i podatke o mojim porudžbinama.

Pomenutu saglasnost za obradu podataka dajem u svrhu upoznavanja Med-Sok sa mojim kupovnim navikama, u informativne svrhe, kao i u svrhe prometa usluga i robe Med-Sok i partnera za sve vreme trajanja moje registracije, kao i za ostale prometne potrebe pružalaca usluga.

Upoznat sam sa pravom da u svakom trenutku mogu u celosti povući ovu izjavu o saglasnosti. Povlačenjem izjave o saglasnosti u celosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u Med-Sok Inernet prodavnici.

Upoznat sam sa pravom da u svakom trenutku mogu i delimično povući ovu izjavu o saglasnosti za obradu podataka (odjava sa newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na sopstveni zahtev zatražiti brisanje svojih ličnih podataka iz baze Med-Sok Internet prodavnice telefonskim putem ili putem e-maila.

Sigurnost

Prilikom registracije u Med-Sok Internet prodavnicu dobićete automatski kreiranu lozinku koju ste dužni da ne otkrivate drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i porudžbine koje su poručene pod Vašim nalogom. Ukoliko znate ili sumnjate da još neko zna Vašu lozinku, dužni ste da nas obavestite o tome tako što ćete nas pozvati na broj telefona +381 63 30 70 51 ili putem e-maila support@med-sok.com kako bismo Vam dali uputstvo za izmenu Vaše lozinke.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Med-Sok internet prodavnica ima pravo da od Vas traži da promenite lozinku ili može da blokira Vaš korisnički nalog.

Sve stranice Med-Sok.com koriste  SSL zaštitno kodiranje – standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmenu podataka između Vašeg pretraživača i stranica Med-Sok Internet prodavnice.

Dostupnost Med-Sok Internet prodavnice

Med-Sok nastoji da Vam da najbolju moguću ponudu usluga,pri čemu ne može garantovati da će usluge na internet stranici med-sok.com odgovarati Vašim potrebama. Med-Sok takođe ne može garantovati da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite na telefon +381 63 30 70 51 ili na e-mail support@med-sok.com kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Povezane Internet stranice

Web stranice Med-Sok Internet prodavnice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Med-Sok, korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Med-Sok nije odgovorana za sadržaj na tim stranicama.

Cena

Orijentaciona cena je naša procena koliko će Vaša porudžbina iznositi kada Vam dostavimo naručene artikle. Može se dogoditi da će iznos Vašeg računa malo odstupati od onog koji Vam je prikazan sa orijentacionim cenama u Med-Sok Internet prodavnici.

Ako je cena, obračunata za neki od artikala, veća od cene prikazane prilikom poručivanja, artikal možete da vratite i dobićete povrat sredstava.

Važenje pravila

Med-Sok zadržava pravo da u bilo kom trenutku, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmeni bilo koji od ovde navedenih Uslova i pravila korišćenja. Bilo kakva izmena ili ukidanje Uslova i pravila korišćenja stupiće na snagu odmah u trenutku objavljivanja istih na internet stranici Med-Sok internet prodavnce. Ako web stranice Med-Sok internet prodavnice nastavite da koristite nakon što su izmenjeni Uslovi i pravila korišćenja, smatra se da ste saglasni s novim Uslovima i pravilima korišćenja Med-Sok internet prodavnice. Med-Sok neće biti odgovoran ni za kakve moguće posledice proizašle iz promena web sadržaja.

Ako se ne slažete s Uslovima i pravilima korišćenja Med-Sok prodavnice, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Med-Sok internet prodavnice. te Vas molimo obratite se putem e-maila na adresu support@med-sok.com, ili telefonom na +381 63 30 70 51 ili pismenim putem, a kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Idea Internet prodavnice.

Neisporuka robe

Med-Sok zadržava pravo neisporuke porudžbine u svakom trenutku ukoliko postoji sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja. Sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja povlači sa sobom brisanje potrošača iz baze Med-Sok internet prodavnice i onemogućavanje novih porudžbina. 

Obaveštenje o privatnosti

Med-Sok ul. Prizrenska 26, 11080 Zemun, Srbija je sačinilo ovo obaveštenje o privatnosti s ciljem da objasni na koji način prikupljamo i koristimo Vaše podatke o ličnosti („Lica“ ili „Vi“). Preporučujemo da pažljivo pročitate ovo obaveštenje da biste saznali kako koristimo Vaše lične podatke. Ukoliko imate bilo kakva pitanja nakon što ste obaveštenje pročitali, molimo vas da nas kontaktirate na support@med-sok.com 

Pregled

Ovo obaveštenje o privatnosti daje odgovore na sledeća pitanja: 

 1. Da li se ovo obaveštenje o privatnosti odnosi na vas? 
 2. Koju vrstu podataka o ličnosti koristimo?
 3. U koje svrhe koristimo vase lične podatke? 
 4. Ko ima pristup vašim ličnim podacima?
 5. Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke?
 6. Koje mere preduzimamo da zaštitimo vaše lične podatke? 
 7. Gde čuvamo vaše lične podatke? 
 8. Koja su vaša prava kada su u pitanju vaši lični podaci?
 9. Šta ukoliko imate neka druga pitanja u vezi obrade podataka o ličnosti? 

Pitanja i odgovori

1. Da li se ovo obaveštenje o privatnosti odnosi na vas?

Da, ukoliko ste naš kupac, ili lice koje je pretrpelo neku štetu i u vezi s tim upućuje zahtev Med-Soka, odnosno ukoliko ste naš poslovni partner te Med-Sok, u nekom od tih vaših svojstava, prikuplja ili obrađuje Vaše lične podatke. 

2. Koju vrstu podataka o ličnosti koristimo?

Podaci koje prikupljamo mogu biti, bez ograničenja smo na navedeno: 

 • Lični podaci za kontakt kao što su vaše ime, adresa, elektronska pošta i broj telefona (npr. Za isporuku robe poručene preko med-sok.com, odnosno za potrebe rešavanja Vaše reklamacije ili eventualnih zahteva za naknadu štete i sl.) 

Lične podatke opisane u prethodnom tekstu je potrebno da prikupimo da bismo ispunili svoju obavezu prema ugovoru koji s vama zaključujemo, zato što to nalažu zakonski propisi ili za to imamo legitimni interes. 

3. U koje svrhe Društvo koristi vaše lične podatke?

Obradu vaših podataka ćemo vršiti za sledeće svrhe: 

III Komunikacija, Informacione tehnologije i sredstva 

 • Komunikacija: Vaše podatke obrađujemo kako bismo Vama stupili u kontakt, radi izvršenja ugovora koji s Vama zaključujemo, kako bismo postupili po vašem zahtevu ili ispunili naši zakonsku obavezu. Neke od podataka koristimo i na osnovu legitimnog interesa, kada je to u konkretnom slučaju opravdano. 

IV Rizik i poštovanje propisa 

 • Poštovanje zakona. Može se ukazati potreba da obrađujemo vaše lične podatke da bismo postupili u skladu sa zakonom ili sudskim nalogom, odnosno nalogom drugog državnog organa. 
 • Rešavanje sporova i istraga neispravnog postupanja. Može se dogoditi da vršimo obradu vaših ličnih podataka za potrebe rešavanja sporova, žalbi ili zakonskih postupaka, ili ako sumnjamo da je došlo do nepravilnosti koje zahtevaju dodatno ispitivanje. Navedene aktivnosti preduzimamo imajući u vidu da za to imamo zakonski opravdan interes, ili da bismo ispunili zakonske obaveze. 

4. Ko ima pristup vašim ličnim podacima?

Vaše lične podatke dostavljamo sledećim licima: 

 • Trećim licima koji nastupaju u naše ime kao procesori podataka (obrađivači). U ovim slučajevima, takva treća lica mogu da koriste vaše lične podatke isključivo za svrhe koje su gore navedene i isključivo u skladu sa našim instrukcijama) npr. osiguravajuće kompanije s kojima imamo ugovor. 
 • Saradnici u sektorima koji se bave gore navedenim poslovima mogu imati pristup vašim ličnim podacima, ali samo kada je to strogo neophodno da bi obavili svoje radne zadatke. U tom slučaju, pristup će se odobriti isključivo kada je to neophodno za gore navedene svrhe i samo ako je saradnik obavezan da čuva poverljivost informacija (odredbom o poverljivosti ili ugovorom o poverljivosti). 
 • Osiguravajuća društva koja pružaju usluge Med-Soku i saradnicima.
 • Treća lica koja su odgovorna za čuvanje vaših ličnih podataka, nezavisno od Med-Soka. Takva treća lica mogu biti nezavisni revizori angažovani spolja, računovođe, advokati ili poreski savetnici. U tom slučaju, vaši lični podaci će biti zaštićeni u skladu sa politikom zaštite podataka tog lica. 
 • Ukoliko to bude zahtevao zakon ili sudski nalog, na primer, organi za sprovođenje zakona ili druge državne službe. 

5. Koliko dugo čuvamo vase lične podatke?

Vaše lične podatke zadržavamo određeno vreme, a kada više nisu potrebni za svrhu obrade, mi ih bršemo, ili onemogućavamo pristup – postaju anonimni, osim ukoliko se ne radi o podacima na čije čuvanje smo obavezani zakonom vremenski neograničeno. Kriterijumi za određivanje vremena tokom koga čuvamo ove podatke su: 

 • Prema zakonskim obavezama koji se na nas primenjuju.
 • Prema potrebi, u zavisnosti od situacije (kao što su slučaj nastanka zastarelosti, građanska parnica ili istraga koju vrši zakonodavac) 
 • Za vreme trajanja ugovora (npr. ako koristite usluge Med-Sok on line prodavnice i imate otvoren nalog, dok god taj nalog postoji, odnosno dok ne bude obrisan na Vaš zahtev). 

6. Koje mere preduzimamo da zaštitimo vaše lične podatke?

Preduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacione mere da zaštitimo vaše lične podatke od nenamerne ili nezakonite obrade, tako što smo obezbedili: 

 • da vaši lični podaci budu zaštićeni od neovlašćenog pristupa ili unošenja izmena; 
 • da se sačuva poverljivost vaših ličnih podataka; 
 • omogućavanje Vašeg pristupa vašim ličnim podacoma; 
 • obrađivači dobijaju instrukcije o tome kako da čuvaju vaše lične podatke; 
 • zaposleni prolaze obuku o tome kako da bezbedno čuvaju vaše lične podatke; i 
 • stvarno kršenje ili sumnja da je došlo do kršenja bezbednosti podataka se prijavljuje u skladu sa važećim zakonom. 

7. Gde čuvamo vaše lične podatke?

Vaši lični podaci se mogu čuvati i obrađivati u bilo kojoj zemlji gde Med-Sok ima svoje operativne kompanije ili gde smo angažovali pružaoce usluga, odnosno obrađivače. 

8. Kakve zahteve možete da imati kada su u pitanju vaši lični podaci?

Možete da tražite pristup, ispravku, brisanje ili ograničavanje obrade ličnih podataka koje ste nam prethodno dostavili. Takođe možete uložiti prigovor na naše korišćenje vaših ličnih podataka, ili, kada vršimo obradu ličnih podataka na osnovu saglasnosti, da povučete svoju saglasnost. U nastavku dajemo objašnjenje za svaki od ovih zahteva. U svakom od ovih slučajeva vas molimo da pošaljete poruku elektronskom pošto ako želite da iskoiristite neko od svojih prava. Na vaš zahtev ćemo odgovoriti u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti RS. 

Pristup Imate pravo da zahtevate pristup svojim ličnim podacima koje čuvamo o vama i da saznate detalje o tome koje podatke prikupljamo i za koje ih svrhe koristimo. 

Ispravka Mi preduzimamo primerene mere da obezbedimo da informacije koje o vama čuvamo budu tačne i kompletne. Međutim, ako ne verujete da je tako, možete da zatražite da se one ažuriraju ili izmene. 

Brisanje U nekim slučajevima, imate pravo da tražite da se vaši lični podaci izbrišu, kao na primer, kada ne postoji više prvobitna potreba da se čuvaju vaši lični podaci koje smo prikupili ili kada povlačite svoju saglasnost. Međutim, to se mora uskladiti sa drugim činiocima. Na primer, možda nećemo moći da ispunimo vaš zahtev zbog određenih zakonskih ili regulatornih obaveza. 

Ograničavanje vršenja obrade U nekim slučajevima, imate pravo da tražite da se privremeno prekine sa korišćenjem vaših ličnih podataka, na primer, kada smatrate da su vaši lični podaci koje čuvamo netačni ili kada mislite da više nije potrebno da ih čuvamo, osim ukoliko podatke obrađujemo po osnovu svojih zakonskih obaveza. 

Prenosivost podataka U nekim slučajevima, imate pravo da tražite da izvršimo prenos vaših ličnih podataka koje ste nam dostavili, bilo vama bilo trećem licu po vašem izboru. 

Prigovor Imate pravo da uložite prigovor na obradu koju vršimo po osnovu našeg zakonskog interesa. Osim ako za obradu podataka postoji izričit zakonski osnov, mi ćemo prestati sa obradom ličnih podataka na osnovu prigovora koji ste uložili. Međutim, molimo vas da imate u vidu da možda nećemo biti u mogućnosti da pružimo određene usluge ili pogodnosti ako ne budemo mogli da za te svrhe vršimo obradu neophodnih ličnih podataka. 

Povlačenje saglasnosti Može se dogoditi da u određenim slučajevima od vas tražimo saglasnost za obradu vaših ličnih podataka. U tom slučaju, imate pravo da u bilo kom trenutku povučete svoju saglasnost, u potpunostili ili delimično. 

9. Šta ukoliko imam neka druga pitanja?

Ukoliko želite da nas kontaktirate u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, molimo vas da pošaljete poruku na support@med-sok.com Takođe vas molimo da na istu elektronsku adresu šaljete pitanja koja su navedena u gornjem odeljku 8. Na vaš zahtev odgovorićemo u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema zahteva. U slučaju složenosti ili velikog broja zahteva, moguće je da će nam biti potreban dodatan rok za odgovor na zahtev. Taj rok ne može biti duži od 90 dana i o tome ćemo vas posebno obavestiti. 

Ukoliko je vaš zahtev očigledno neosnovan ili se učestalo ponavlja, možemo da ga odbijemo ili da naplatimo troškove za njegovo ostvarivanje. Smatra se da je učestalo ponavljanje kada nam se obratite sa zahtevom za ostvarenje nekog od prava pet, ili više puta u jednoj godini. Ukoliko nam se obratite dva ili više puta u toku jedne godine za isto pravo, odgovorićemo na vaš zahtev samo ukoliko za to imate opravdan razlog. 

Ukoliko smatrate da vam je neko od prethodno navedenih prava uskraćeno ili smatrate da na neki način obrađujemo vaše lične podatke protivno zakonu, u svakom trenutku možete da podnesete pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.